Green Algae Waffers to roślinny pokarm w postaci tonących wafelków z dodatkiem spiruliny, przeznaczony do codziennego karmienia tych gatunków ryb z rodziny Loricariidae.
Green Algae Waffers to roślinny pokarm w postaci tonących wafelków z dodatkiem spiruliny, przeznaczony do codziennego karmienia tych gatunków ryb z rodziny Loricariidae, które w diecie wymagają znacznego udziału składników pochodzenia roślinnego i glonów, np. Sturisoma aureum, Pterygoplichthys pardalis, Panaque maccus itp.
Linia Premium to gotowe pokarmy z wieloma atrakcyjnymi dodatkami, które zapewniają rybom m.in. doskonałą kondycję, piękne kolory i większą odporność na choroby. Linia Premium obejmuje zarówno produkty uniwersalne, jak i specjalistyczne, przeznaczone do żywienia ryb o szczególnych wymaganiach pokarmowych.
Ponadto Green Algae Waffersi doskonale uzupełniają dietę wszystkożernych gatunków ryb dennych oraz skorupiaków słodkowodnych i morskich. Green Algae Waffers to pokarm o bardzo dużej hydrostabilności (nasiąkając wodą, zachowuje strukturę i nie rozpada się), co ułatwia karmienie skorupiaków oraz umożliwia zbliżony do naturalnego sposób żerowania rybom, których otwór gębowy jest przekształcony w przyssawkę zaopatrzoną w zęby służące do ścierania pokarmu z twardych powierzchni. Wafelki, leżąc nawet dłuższy czas na dnie akwarium, nie rozpadają się i nie brudzą wody.
- tonące wafelki dla ryb strefy dennej i skorupiaków
- pokarm bogaty w astaksantnę, beta-glukan, spirulinę i błonnik
- nie brudzą wody, długo zachowaując swój kształt
Skład: produkty pochodzenia roślinnego (w tym Terminalia catappa min. 2%), roślinne ekstrakty białkowe, glony (w tym Ascophyllum nodosum min. 4%, Spirulina platensis min. 3%), ryby i produkty rybne, mięczaki i skorupiaki, zboża, drożdże, oleje i tłuszcze, materiały paszowe pochodzenia mineralnego (w tym zeolit 1%). Składniki analityczne: białko surowe 45,0%, oleje i tłuszcze surowe 6,0%, włókno surowe 5,0%, wilgotność 10,0%.
Karmienie: karmić kilkukrotnie w ciągu dnia małymi porcjami tak, aby zwierzęta zjadły podaną porcję w przeciągu 2-3 minut.